Позиціонування бренду

Готуєтесь до запуску нового продукту? Ймовірно, ви вже витратили нескінченні години на визначення, чим ваш продукт відрізняється від конкурентів, і на створення унікального бренду. Але чи впевнені ви, що ваші маркетингові зусилля не йдуть на марно? Треба згадати про важливе – позиціонування бренду.

Позиціонування бренду – це мистецтво стратегічного розміщення вашої компанії в головах клієнтів. Деякі називають це стратегією бренду, інші – заявою про позиціонування. Але сенс один: детально описати ваш продукт, цільовий ринок і те, як ви задовольняєте потреби своєї аудиторії. Це той самий внутрішній інструмент, що допомагає узгодити маркетингові зусилля з ціннісною пропозицією бренду.

Уявіть собі, позиціонування бренду впливає на всі аспекти вашого бізнесу і на те, як вас бачить ринок. Навіть якщо ви не докладаєте до цього особливих зусиль, грамотне керівництво може зробити так, що ваша цільова аудиторія полюбить вас ще більше. 

Позиціонування бренду допомагає:
Чітко окреслити унікальну ціннісну пропозицію (щоб всі знали, який ви класний)
Визначити довгострокові стратегічні цілі (бо без плану ви просто пливете за течією)
Ідентифікувати основних конкурентів (щоб знати, з ким змагатися)
Зрозуміти свою позицію на ринку (щоб не заблукати серед інших)
Донести місію компанії та пропозиції послуг до співробітників (бо вони теж люди, правда?) 

Позиціонування бренду – це ключ до успішного маркетингу та побудови міцних відносин з клієнтами. Зосередьтеся на цьому процесі, щоб ваш бренд зайняв гідне місце в свідомості споживачів (і перестаньте вже переживати).

Дізнайтеся більше про позиціонування бренду можна у нашій повній статті: Позиціонування бренду | Dissidend Agency

16:10
48
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...